Forum zrzeszające miłosników miniatur maszyn rolniczych
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przepotężne bydle
" Robię wszystko co tam idzie, no. "
Dziś wypada trzecia rocznica rozpoczęcia budowy.
Jak ja prasę sklejałem prawie rok, to boję się pomyśleć ile kombajn by mi zajął
Podziwiam Cię za to, że wciąż wracasz do tego modelu Finał będzie jeszcze w 2023?
Przepotężne bydle
Nie ma że "się nie da", no chyba że się nie da, to się wtedy nie da
Finał będzie jeszcze w 2023?
Na wiosnę będzie. Pod koniec maja jest Inowrocławski Konkurs Modelarski, byłoby jak znalazł. Okres jego budowy to najintensywniejsze trzy lata w moim życiu, więc mimo wszystko cieszę się że nadal staram się robić go dokładnie, a nie przyjąłem dewizy mojego znajomego majstra budowlańca: "krzywo, prosto, byle ostro"
"Nieważne, czy się zgadza... Ważne, że skomplikowanie wygląda!"
riderZ056 napisał/a:Dziś wypada trzecia rocznica rozpoczęcia budowy.
Jak ja prasę sklejałem prawie rok, to boję się pomyśleć ile kombajn by mi zajął
![]()
Podziwiam Cię za to, że wciąż wracasz do tego modeluFinał będzie jeszcze w 2023?
Klusek napisał/a:Przepotężne bydle
Wydaje mi się że Karol będzie musiał zainwestować w jakieś nowe pudło żeby ten heder zmieścić i bez uszkodzeń przywieźć na Festiwal
Rozpocząłem w końcu składanie nagarniaczy. Ilość elementów przygotowałem sobie na podstawie zdjęć które zrobiłem na ostatnim Agro Show, montaż na podstawie zdjęcia z Internetu. Zacząłem sklejać... i coś nie pasuje, liczę raz, drugi, trzeci, nie zgadza się. Okazało się, że na Agro Show sfotografowałem egzemplarz z hederem Convio 1080, a nie 1380, jaki buduję. I musiałem dorysować i wyciąć jeszcze jedną snieżynkę. Nie ma jeszcze skrajnych elementów, ale one są całkowicie inne.
Dobrze, że nie jestem tak technologicznie postępowy i nie mówię do urządzeń aby zamiast mnie pisały, bo po tym co zobaczyłem nie jestem w stanie nic powiedzieć, bo po prostu szczena mi opadła...
Gdybym nie śledził relacji i bym nie wiedział że to papier, to bym się zastanawiał od kiedy producenci zabawek plastikowych tak się przykładają do szczegółów i co ta zabawka robi na forum modelarskim
Nie ma że "się nie da", no chyba że się nie da, to się wtedy nie da
Nie mam pytań...
Ten model jest zbudowany tak dobrze, że nie posiadam słów aby to jakoś sensownie opisać.
Jedyne co przychodzi mi na myśl to napisać że jestem tym cudeńkiem zachwycony
Selekcja "w miarę prostych" wykałaczek przebiegła jak widzę pomyślnie.
Jestem pod ogromnym wrażeniem dokładności i estetyki proszę Pana
Ostatnio Lexion powstaje metodą drobnych, ale konsekwentnych kroczków. przez kilka dni dłubałem lusterka (których jest sześć), wczoraj przybyła klamka drzwi i wycieraczka, dzisiaj osłona nad jedną z gąsienic i dwa przewody które wychodzą z klapy chłodnic. I tak odhaczam kolejne drobne punkty na liście. Zostały koguty z tyłu, gaśnica i drabina do silnika. No i muszę jeszcze podłubać przy zbiorniku, bo zrobiłem tam za mało detali (kiedy go robiłem nie było jeszcze zadowalających zdjęć, bo Lexion dopiero wchodził do produkcji).
Ostatnio edytowany przez riderZ056 (2023-09-10 01:01:48)
Za taki zestaw śmiało CLAAS mógłby Ci wysłać zestaw gadżetów za promocję marki
Jedyne co, to kiedyś jeden diler zrobił sobie z mojego Jaguara tapetę na służbowym komputerze