Forum zrzeszające miłosników miniatur maszyn rolniczych
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam wszystkich
Przedstawiam model znanej na polskich polach Trzydziestki. W zasadzie jest to mój pierwszy w 100% skończony model. Jest to również pierwszy model który postanowiłem postarzeć. Bazą do zrobienia modelu było czasopismo Answer. Muszę powiedzieć że wycinanie i sklejanie elementów było czystą przyjemnością. Autor wykonał kawał dobrej roboty bo części są świetnie zeskalowane i spasowane. Oczywiście wiele elementów zrobiłem po swojemu ponieważ model miał być odwzorowaniem ciągnika który kiedyś posiadał mój dziadek
Niestety jestem raczej niedzielnym sklejaczem więc przedstawiony ciągnik posiada mankamenty, ale starałem się zrobić wszystko najlepiej jak umiałem.
Ciekaw jestem jaki jest w odbiorze
Ostatnio edytowany przez paulkrk (2023-03-28 09:32:11)
Ciapek wyszedł świetnie ,aż nie mogę się napatrzeć.
Ostatnio edytowany przez MR Bartosz (2023-03-28 20:42:04)
Pięknie wyszło
To tło dodatkowo robi dobrą robotę
" Robię wszystko co tam idzie, no. "
Ciapek prezentuje się znakomicie
Świetnie wygląda,ale obetnij te kanty w trójkącie.
Rewelacyjny
"Nieważne, czy się zgadza... Ważne, że skomplikowanie wygląda!"
Witamy na forum
![]()
Proszę Cię - sklejaj częściej niż tylko w niedzielę, bo chciałbym częściej oglądać tak ładne modele
Dzięki wielkie za tak miłe przyjęcie. Przyznam że mam kilka modeli w szufladzie które czekają na dokończenie także z miła chęcią będę je publikował
Wiadomość dodana po 01 min 50 s:
Świetnie wygląda,ale obetnij te kanty w trójkącie.
Ten trójką to inwencja twórcza mojego dziadka który sam taki zrobił do swojej 30stki, także musiałem odwzorować go tak samo
Te czerwone ranty również są za wąskie w stosunku do oryginały ale nie mogę zrobić inaczej
Strony: 1